Film dokumentalny „Jak ruchem zmieniać umysł” miał swoje premiery kinowe 13 maja 2024 roku we Wrocławiu w Kinie Nowe Horyzonty oraz 15 maja 2024 roku w Warszawie w Kinie Wisła.

Premiery kinowe zgromadziły wielu widzów, twórców, bohaterów oraz ekspertów, którzy wystąpili w filmie. Poza projekcją filmu, odbył się panel dyskusyjny pt. „Aktywność fizyczna jako fundament w utrzymaniu zdrowia psychicznego i dobrostanu organizmu”, w którym uczestniczyli eksperci zaangażowani w produkcję, jak również przyjaciele twórców. Była to wyjątkowa okazja do pogłębienia dyskusji na temat poruszanych w filmie zagadnień oraz do wymiany doświadczeń.

Równocześnie z premierami kinowymi, 16 maja 2024 roku, film został udostępniony online na kanale YouTube Fundacji Veritas. W ciągu zaledwie kilku dni od premiery, film „Jak ruchem zmieniać umysł” osiągnął liczbę 100 tysięcy wyświetleń! Świadczy to o potrzebie poruszania tematyki wpływu ruchu i aktywności fizycznej na zdrowie psychiczne. Wierzymy, że film stanowi jedno z narzędzi, które może pomóc innym w zadbaniu o swój dobrostan, a tym samym w poprawie jakości swojego życia.

Zapraszamy Was do obejrzenia filmu na kanale YouTube Fundacji Veritas:

Krótka relacja zdjęciowa z premier kinowych filmu dokumentalnego „Jak ruchem zmieniać umysł”: