Nasza wiara w siłę sportu i aktywności fizycznej, jako narzędzi do pracowania z trudnymi emocjami i konstruktywnego rozwiązywania problemów napawa nas nadzieją i entuzjazmem, dzięki którym tak chętnie angażujemy się w realizację naszych kolejnych, sportowych projektów. III edycja charytatywnego Biegu Jaskiniowego Niedźwiedzia, który odbędzie się 31 sierpnia, to również trzeci zorganizowany i sfinansowany przez nas obóz sportowo – rekreacyjno – edukacyjny.

W dniach 22-29 czerwca, w przepięknej gminie Stronie Śląskie, czternaścioro uczestników projektu „Biegnąc ku Przyszłości” z entuzjazmem oddawało się różnorodnym treningom i aktywnościom. Mieli oni okazję eksplorować fantastyczną przyrodę Sudetów, a także uczestniczyć w warsztatach psychologicznych i terapeutycznych seansach muzycznych.

Nad sprawnym i atrakcyjnym przebiegiem obozu czuwała wykwalifikowana kadra: doświadczeni opiekunowie, pracownik socjalny, trener kilku dyscyplin sportu oraz nauczyciel wychowania fizycznego. Ich profesjonalizm i zaangażowanie zapewniły młodzieży bezpieczne i wartościowe doświadczenia.

Otrzymaliśmy ogrom pozytywnego feedbacku od uczestników, ich pedagogów oraz rodziców. To utwierdza nas w słuszności kierunku, jaki obraliśmy przeszło trzy lata temu. Nasza wiara w sport jako narzędzie do pozytywnej zmiany motywuje nas do dalszego działania i realizacji kolejnych projektów.

Zapraszamy do śledzenia naszych działań i dołączenia do nas w kolejnych inicjatywach, które promują zdrowy styl życia, budowanie dobrych relacji i profilaktykę uzależnień. Razem możemy wiele zdziałać!