Fundacja Veritas - pomoc dzieciom

Zagraliśmy pantomimę dla dzieciaków z Centrum Opieki we Wrocławiu

W październiku udało nam się zaczarować dzieci z WCOW naszą pantomimą. I to dosłownie! Fundacja Veritas zagrała dla dzieciaków z Wrocławskiego Centrum Opieki i Wychowania pantomimę Magiczny Kufer.

pantomima Wroclaw - fundacja Veritas

Pantomima przyniosła dzieciakom ogromną radość!

Cieszymy się, że nasza Pantomima przyniosła dzieciom tyle radości. Z zachwytem oglądały akcję rozgrywającą się na „scenie”. Wróżka rzucała same dobre zaklęcia, krasnale rozbawiały swoim charakterem widzów a strażnik bronił Magicznego kufra, o który właściwie było całe zamieszanie. Wydarzeniu towarzyszyło dużo śmiechu, okrzyków i radości ze strony młodej publiczności, aktorzy natomiast (pracownicy i wolontariusze Fundacji Veritas) z racji formy przedstawienia – nie wydobyli z siebie ani słowa. Tygrys zabrał dzieci w świat mydlanych, barwnych baniek a muzyka otwierała coraz to nowe krainy emocji. Zarówno grający, dzieci  jak i wychowawcy świetnie się bawili.

Wroclaw Pantomima Fundacja Veritas

Pantomima zakończyła się niespodzianką – morzem kolorowych balonów z helem fruwających po całej sali. Dzieci zapoznały się bliżej z postaciami, były wspólne tańce, zabawy i  co najważniejsze – dużo śmiechu…i baniek mydlanych.

Fundacja Veritas Pantomima

Serca się otwierają na takie wspólne działania!

Dostaliśmy przepiękne podziękowania od WCOW oraz rysunek magicznego drzewa Miłości i my również dziękujemy za wspaniałą atmosferę i moc pozytywnej energii.

Cudownie było patrzeć na zadowolone buzie, aż chciało się grać i grać. To wszystko skłoniło nas do zainicjowania kolejnej akcji w stronę dzieci. O tym już niebawem…

Pantomima Fundacja Veritas

Podziękowania!

Wielkie podziękowania również dla wszystkich tworzących wspaniałe inicjatywy w Fundacji Veritas – pracownikom i wolontariuszom, wszystkim którzy nas wspierają i dokładają kolejną cegiełkę do tworzenia i budowania pięknej idei pomocy.